Obiekt wielkości planety, który w 2027 roku zmierza w kierunku Ziemi

dodany przez Amon w UFO i Obce Cywilizacje

Obiekt wielkości planety, który w 2027 roku zmierza w kierunku Ziemi

[Obrazek: Screenshot-2026-06-10-at-10-55-23-m.png]

Znany aktor i komik wywołał burzę w internecie po tym, jak stwierdził, że słyszał, iż obiekt wielkości planety zmierza w kierunku Ziemi. Michael Ian Black, były członek grupy „The State”, a obecnie gość programu „Have I Got News for You”, udzielił niedawno wywiadu dla podcastu „Vetted”. Ujawnia w nim kilka zaskakujących informacji. Według Blacka zaprzyjaźnił się z kimś ze środowiska zajmującego się UFO. W rezultacie został zaproszony do małego czatu na Signal, aby dyskutować o nowościach i informacjach dotyczących UFO. Signal to szyfrowana aplikacja do prywatnej komunikacji.

Cytat:„W ciągu około 18 miesięcy ta historia zaczęła się krystalizować, a osoba, która mnie zaprosiła, powiedziała mi, że istnieje taki obiekt. Jest wielkości planety. Pochodzi spoza naszego Układu Słonecznego i wkracza do niego. Zwalnia. Myślę, że w tym momencie zwalnia już od kilku lat. Oczekuje się, że wkroczy do naszego Układu Słonecznego około roku 2027” – wyjaśnia Black.

Największa niespodzianka? „Jest sterowany w inteligentny sposób”. Black mówi następnie, że udostępniono mu zdjęcie tajemniczego obiektu.

Cytat:„Był szary, był okrągły, mógł być czymkolwiek” – wyjaśnia.

Black mówi, że początkowo podchodził do tej historii sceptycznie.

Cytat:„Kiedy usłyszałem »wielkości planety«, od razu pomyślałem: Chwileczkę, to dla mnie w ogóle nie ma sensu. Jeśli obiekt wielkości planety wkracza do naszego Układu Słonecznego, to przecież inne planety też to odczuwają. Przecież byśmy to widzieli. To byłoby widoczne” – mówi.

Cytat: „Z drugiej strony wielkość obiektu niekoniecznie oznacza, że ma on masę planety. Cóż, nie wiem”.

Black odwołuje się następnie do filmu ufologa Jeremy’ego Corbella. W tym filmie Corbell twierdzi, że rządy świata wkrótce rozpowszechnią kłamstwo, że „zbliża się do Ziemi obiekt, który pojawi się tutaj w 2027 roku”. Black nie jest pewien, co o tym sądzić, ale określa to jako „ważny wskaźnik”. W poście na blogu Black wyjaśnił, że raczej preferuje wyjaśnienie Corbella.

Cytat:„Nie wiem, kto tutaj mówi prawdę, ale stosuję brzytwę Ockhama i twierdzę, że znacznie bardziej prawdopodobne jest, że ktoś chce przekonać ludzi o zbliżającej się inwazji obcych, niż że faktycznie ma miejsce inwazja obcych. Dlatego w tej kwestii zgadzam się z Corbellem” – pisze Black.

Obiekt został rzekomo odkryty przez Europejską Agencję Kosmiczną. Opinia publiczna nie została o tym poinformowana. ESA nie wypowiedziała się na ten temat. Żadnego oficjalnego oświadczenia. Żadnego zaprzeczenia. Żadnego potwierdzenia. Po prostu cisza. I komik, który twierdzi, że wie coś, czego my inni nie wiemy. Dlaczego nikt nie wpada w panikę? Ponieważ ta historia brzmi absurdalnie. Ale absurdalna nie oznacza fałszywa. Rok 2027 jest już niedaleko. Obiekt może nadejść. Pytanie brzmi, czy ktokolwiek się na to przygotowuje.

Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Skocz do:

« Starszy wątek Nowszy wątek »