Dziwne UFO „Plasma Jellybean” zauważone nad Oklahoma City

dodany przez Amon w UFO i Obce Cywilizacje

Dziwne UFO „Plasma Jellybean” zauważone nad Oklahoma City

[Obrazek: Screenshot-2025-02m.png]

Mężczyzna z Oklahoma City wykonał niesamowite nagrania i zdjęcia dziwacznego UFO, które porównał do wypełnionej plazmą żelki. Według doniesień lokalnych mediów, dziwna obserwacja miała miejsce 25 stycznia, gdy Chris Frederick i jego żona mieli zamiar wyjść na kolację. Ich sobotnia nocna wycieczka zakończyła się nagle, gdy dotarli do podjazdu i otrzymali telefon od zaniepokojonego sąsiada, który zauważył coś niezwykłego na niebie. Jak mówi Frederick, „szmer szybko rozprzestrzenił się po okolicy i wkrótce wszyscy staliśmy na ulicy z wyciągniętymi telefonami”.

Świadków zafascynował dziwny świetlisty obiekt, który dziwnie zachowywał się na niebie. Na filmie nagranym przez Fredericka można usłyszeć, jak opisuje UFO podczas obserwacji. „Nic nie słyszę, a coś dziwnie się porusza”, dziwił się, ma kształt żelka, ale w środku jest jak plazma.

Plany kolacji pary zostały teraz zdecydowanie odłożone, ponieważ zaciekawiony Frederick postanowił użyć swojego drona, aby lepiej przyjrzeć się anomalii powietrznej. Aby jednak uczynić sprawę jeszcze bardziej tajemniczą, jego dron natychmiast zaczął doświadczać serii dziwnych problemów.

"Mój kontroler odezwał się do mnie" wspomina, i powiedział: "Nie mogę wystartować, zakłócenia elektromagnetyczne". Po kilku próbach uruchomienia drona, w końcu udało mu się wzbić w powietrze około 300 metrów poniżej UFO. Stamtąd UAV wykonał trzy kuszące zdjęcia, ponieważ funkcja wideo urządzenia została w niewytłumaczalny sposób wyłączona, po czym niemal natychmiast wyczerpała się energia.

Cytat:"Miał w sobie świeżą baterię, jego czas lotu wynosił 35 minut" - powiedział Frederick - a gdy tylko zrobiłem te trzy zdjęcia, mój kontroler powiedział: "Niski poziom naładowania baterii, wracaj do domu".

Mukremin Kilic, profesor fizyki na University of Oklahoma, został przydzielony do zbadania wideo i zdjęć UFO Fredericka. Zastanawiał się: „Co to jest, nie wiem, ale podszedłbym do pytania, co to może być?”. W tym celu ostatecznie postulował, że obiekt był prawdopodobnie dronem.

Chociaż może tak być, taka prozaiczna możliwość nie wyjaśnia, dlaczego dron Fredericka został najwyraźniej sabotowany podczas próby sfilmowania obiektu. Co sądzisz o tej zagadkowej obserwacji?

Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Skocz do:

« Starszy wątek Nowszy wątek »