dodany przez Amon w Ezoteryka / Okultyzm
Cytat:„Odnalazłem spokój - z samym sobą - ze światem - ze wszystkim - w 1997 roku - kiedy zostałem poważnie ranny w wypadku samochodowym, a następnie pozwolono mi zajrzeć w zaświaty” - powiedział Streisselberger gazecie.
Cytat:„W tym czasie moje ja znajdowało się w czymś w rodzaju poczekalni, na końcu której znajdował się tunel z jasnym, przyjemnym, ciepłym światłem. Magicznie mnie ono przyciągało. Ale nie mogłem się do niego zbliżyć, ponieważ w przeciwnym razie więź życiowa z moim ciałem zostałaby zerwana - powiedziała istota obok mnie”.
Cytat:„Czy nadal masz pracę do wykonania w swojej starej egzystencji?”. Następnie pomyślał o swojej żonie i dzieciach oraz o tym, czy wszystko zrobił dobrze.
Cytat:„Te podróże uczyniły mnie bardzo tolerancyjnym” - mówi gazecie.
Cytat:„Teraz wiem, że istnieje wyższa siła, Bóg - i że pozwolenie na przebywanie z tym źródłem oznacza nieskończone szczęście”.
Cytat:„Nie musisz bać się tego, co jest powszechnie rozumiane przez umieranie, sam już się nie boję - boisz się tego, z czym myślisz, że nie możesz sobie poradzić, a także boisz się nieznanego.
Umieranie to nic innego jak pozostawienie mojego ciała, ale nadal istnieję na poziomie duchowym. Jeśli świadomie zajmiesz się tematem tego, co naprawdę oznacza umieranie i życie, ten strach może zniknąć”.
Cytat:„Wcześniej zawsze byłem pozytywną osobą - kimś, kto myśli pozytywnie, kto nie mówi, że coś mi się dzieje, ale raczej, że mogę się uczyć z wydarzeń. Z perspektywy czasu to wydarzenie było dla mnie łutem szczęścia, mimo że odniosłem poważne obrażenia. Straciłem też wzrok w jednym oku, widzę tylko światło i ciemność w tym oku - ale zawsze mówię, że musiałem oślepnąć w jednym oku, aby zobaczyć, jak to naprawdę jest, jaką egzystencję naprawdę mamy. Teraz wiem, że nie możemy umrzeć, mamy świadomość, która jest wieczna i nie możemy mówić o życiu po śmierci, ponieważ w moim doświadczeniu nie ma śmierci, jest tylko przejście do innej sfery, do innego wymiaru, do bezcielesnej świadomości - można powiedzieć, że istnieje życie po życiu fizycznym."
Cytat:„Z jednej strony śmierć jest najbardziej nieodłączną ludzką kwestią - nic nie jest tak pewne jak śmierć lub to, że fizycznie przestajemy istnieć. Jednak temat ten jest często odsuwany na bok, ponieważ czujemy się jak istota fizyczna i wiemy, że śmierć jest końcem ciała. Jednak poprzez doświadczenie bliskie śmierci doświadczasz czegoś dokładnie przeciwnego - że nie jesteśmy istotą fizyczną, ale duchową - mamy ciało, ale nie jesteśmy naszym ciałem, jesteśmy duchem i świadomością. Jednak umysł nie jest w stanie tego pojąć. Kiedy ktoś umiera, opuszcza swoją fizyczną powłokę - duch, dusza żyła w ciele, a śmierć powoduje, że dusza opuszcza to ciało, a ciało nie może istnieć bez tej duszy, bez tej świadomości."