Raport Dolnej Austrii na temat innych wymiarów i bezcielesnej świadomości

dodany przez Amon w Ezoteryka / Okultyzm

Doświadczenie bliskie śmierci: raporty Dolnej Austrii na temat innych wymiarów i bezcielesnej świadomości

[Obrazek: Screenshot-2024-09-16-at-16-52-29-Nahtod...cher-m.png]

Co dzieje się z nami po śmierci? Pytanie, na które normalnie nie może odpowiedzieć osoba, która wciąż żyje - a może może?

Na świecie są ludzie, którzy - że tak powiem - powrócili ze świata zmarłych. Tak jak w przypadku austriackiego inżyniera energii. Nie jest to już rzadkość: coraz więcej osób zgłasza wrażenia i doświadczenia z zaświatów. Wiele osób z doświadczeniami bliskimi śmierci rozpoczyna nowe życie i bardziej świadomie radzi sobie z codziennością. Niektórzy zwracają się również ku boskości - doświadczyli anielskich objawień i transmigracji.

W wywiadzie dla gazety „Kronen Zeitung” Josef Streisselberger ze Steinakirchen am Forst w Dolnej Austrii opowiada o swoim doświadczeniu bliskim śmierci po poważnym wypadku samochodowym w 1997 roku.

Cytat:„Odnalazłem spokój - z samym sobą - ze światem - ze wszystkim - w 1997 roku - kiedy zostałem poważnie ranny w wypadku samochodowym, a następnie pozwolono mi zajrzeć w zaświaty” - powiedział Streisselberger gazecie.

W innym świecie

53-letni inżynier energetyki poinformował również, że widział swoje ciało leżące na ziemi w miejscu wypadku „z góry”. Był również w stanie rozpoznać klęczącego obok niego lekarza. W karetce zdał sobie sprawę, że jego duch unosi się w powietrzu i że jego anioł stróż przemówił do niego, mówi Streisselberger. Była to „młoda postać, prawie przezroczysta”, która powiedziała mu, że zostanie z nim „dopóki nie zdecyduję, czy iść dalej, czy wrócić”.

Cytat:„W tym czasie moje ja znajdowało się w czymś w rodzaju poczekalni, na końcu której znajdował się tunel z jasnym, przyjemnym, ciepłym światłem. Magicznie mnie ono przyciągało. Ale nie mogłem się do niego zbliżyć, ponieważ w przeciwnym razie więź życiowa z moim ciałem zostałaby zerwana - powiedziała istota obok mnie”. 

W tym czasie Josef Streisselberger był w śpiączce przez trzy tygodnie. Istota zapytała go również:

Cytat:„Czy nadal masz pracę do wykonania w swojej starej egzystencji?”. Następnie pomyślał o swojej żonie i dzieciach oraz o tym, czy wszystko zrobił dobrze.

Po powrocie do domu kontakt z „drugą stroną” nie został zerwany. Streisselberger mówi, że czasami był w stanie skontaktować się z ludźmi, którzy już umarli. To skłoniło go do przyjrzenia się reinkarnacji. Energetyk jest przekonany, że jego świadomość żyła już „ponad 700 razy”. Chce być w stanie przypomnieć sobie epokę kamienia łupanego - żyjąc jako mężczyzna i kobieta, w bogactwie i ubóstwie w każdej części świata.

Cytat:„Te podróże uczyniły mnie bardzo tolerancyjnym” - mówi gazecie.

Wiara w siłę wyższą

Cytat:„Teraz wiem, że istnieje wyższa siła, Bóg - i że pozwolenie na przebywanie z tym źródłem oznacza nieskończone szczęście”.

Nie boi się już także śmierci - ale chce dalej żyć, ponieważ na świecie wciąż są ludzie, którzy go kochają i potrzebują.

Boisz się śmierci?

Cytat:„Nie musisz bać się tego, co jest powszechnie rozumiane przez umieranie, sam już się nie boję - boisz się tego, z czym myślisz, że nie możesz sobie poradzić, a także boisz się nieznanego.
Umieranie to nic innego jak pozostawienie mojego ciała, ale nadal istnieję na poziomie duchowym. Jeśli świadomie zajmiesz się tematem tego, co naprawdę oznacza umieranie i życie, ten strach może zniknąć”.

Pozytywne doświadczenie?

Josef Streisselberger opisał swoje doświadczenie bliskie śmierci związane z wypadkiem jako przeważnie pozytywne doświadczenie, pomimo poważnych obrażeń, których doznał, 150 dni w szpitalu i 13 operacji. Zapytany o to, czy jest pozytywną osobą, wyjaśnia:

Cytat:„Wcześniej zawsze byłem pozytywną osobą - kimś, kto myśli pozytywnie, kto nie mówi, że coś mi się dzieje, ale raczej, że mogę się uczyć z wydarzeń. Z perspektywy czasu to wydarzenie było dla mnie łutem szczęścia, mimo że odniosłem poważne obrażenia. Straciłem też wzrok w jednym oku, widzę tylko światło i ciemność w tym oku - ale zawsze mówię, że musiałem oślepnąć w jednym oku, aby zobaczyć, jak to naprawdę jest, jaką egzystencję naprawdę mamy. Teraz wiem, że nie możemy umrzeć, mamy świadomość, która jest wieczna i nie możemy mówić o życiu po śmierci, ponieważ w moim doświadczeniu nie ma śmierci, jest tylko przejście do innej sfery, do innego wymiaru, do bezcielesnej świadomości - można powiedzieć, że istnieje życie po życiu fizycznym."

Wiele osób ma wątpliwości, czy powinni zajmować się tematem umierania, czy nie, ale są ciekawi, co stanie się później, gdy nie będziemy już fizycznie żywi. Streisselberger ma teorię, że:

Cytat:„Z jednej strony śmierć jest najbardziej nieodłączną ludzką kwestią - nic nie jest tak pewne jak śmierć lub to, że fizycznie przestajemy istnieć. Jednak temat ten jest często odsuwany na bok, ponieważ czujemy się jak istota fizyczna i wiemy, że śmierć jest końcem ciała. Jednak poprzez doświadczenie bliskie śmierci doświadczasz czegoś dokładnie przeciwnego - że nie jesteśmy istotą fizyczną, ale duchową - mamy ciało, ale nie jesteśmy naszym ciałem, jesteśmy duchem i świadomością. Jednak umysł nie jest w stanie tego pojąć. Kiedy ktoś umiera, opuszcza swoją fizyczną powłokę - duch, dusza żyła w ciele, a śmierć powoduje, że dusza opuszcza to ciało, a ciało nie może istnieć bez tej duszy, bez tej świadomości."

Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Skocz do:

« Starszy wątek Nowszy wątek »