Helikoptery ścigają świecące kule na niebie Florydy

dodany przez Amon w UFO i Obce Cywilizacje

Helikoptery ścigają świecące kule na niebie Florydy, pogłębiając ogólnokrajową tajemnicę UFO

[Obrazek: Screenshot-2024-12-23-at-14-52-06-Hom.png]

Pojawiły się doniesienia o helikopterach ścigających świecące ciała niebieskie na nocnym niebie. Są one częścią rosnącej fali podobnych incydentów w Stanach Zjednoczonych, pobudzających wyobraźnię zarówno entuzjastów UFO, jak i sceptyków. Najnowsza obserwacja miała miejsce, gdy mieszkaniec Florydy nagrał krótki, ale uderzający film przedstawiający dwie świecące kule, za którymi podąża helikopter. Drugie nagranie zostało zarejestrowane w Riverview na Florydzie przez świadka, który opublikował je w Internecie i wyjaśnił:

Cytat:"Byłem na zewnątrz w pracy i zobaczyłem to. Wideo jest krótkie, ponieważ chciałem mieć kolegę jako dowód. Wyglądało to tak, jakby helikopter ścigał dwie kule lub światła. Nie słyszałem absolutnie żadnego dźwięku z dwóch małych okrągłych świateł. Przepraszam, że wideo jest tak krótkie, musiałem poprosić współpracownika o dowód”.

Od tego czasu wideo stało się wirusowe, wywołując debaty na temat natury tajemniczych kul. Podczas gdy sceptycy twierdzą, że mogą to być drony lub zaawansowana technologia wojskowa, inni uważają, że te obserwacje mogą wskazywać na aktywność pozaziemską.

Obserwacja na Florydzie nie jest odosobnionym przypadkiem. Ostatnio podobne doniesienia pojawiły się w New Jersey i innych częściach USA, gdzie świadkowie opisywali świecące kule, których zachowanie wymyka się konwencjonalnym wyjaśnieniom. W jednym z głośnych incydentów w New Jersey podobno zauważono tajemnicze drony i świecące kule unoszące się w formacji nad dzielnicami mieszkalnymi. Według świadków poruszały się one z precyzją przypominającą siatkę i w bezruchu, który wydawał się niemal nieziemski.

Ten niezwykły wzrost liczby obserwacji zbiegł się w czasie ze zwiększoną aktywnością wojskową i doniesieniami o helikopterach atakujących te niezidentyfikowane obiekty latające. Pojawiają się spekulacje, że te pościgi mogą być częścią tajnej operacji mającej na celu identyfikację lub przechwycenie kul.

Jednym z najbardziej zagadkowych aspektów tych obserwacji jest cisza pocisków, opisana przez kilku świadków, w tym jednego na Florydzie. Podczas gdy pościg helikopterów jest wyraźnie słyszalny, same kule pozostają niesamowicie ciche, co dodaje im tajemniczości. Cicha natura obiektów, w połączeniu z ich zwinnością i prędkością, doprowadziła niektórych do teorii, że obiekty te mogą być wyrafinowanymi dronami wyposażonymi w zaawansowaną technologię napędową. Inni sugerują bardziej egzotyczne wyjaśnienie, wskazując na niedawne przyznanie się rządu USA do niezidentyfikowanych zjawisk powietrznych (UAP) jako dowód na to, że może się dziać coś poza naszym zrozumieniem.

Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Skocz do:

« Starszy wątek Nowszy wątek »