(GreGG) Dr. Steven M. Greer - obszerne wyjaśnienie fenomenu UFO

dodany przez GreGG w UFO i Obce Cywilizacje

[Obrazek: Wn3SGwXm_400x400.jpg]

Dr. Steven M. Greer jest założycielem ,,The Disclosure Project, The Center for the Study of Extraterrestrial Intelligence (CSETI), The Orion Project and Sirius Technology Advanced Research, LLC.

Przez 17 lat pracował nad zgromadzeniem naukowców, wynalazców i liderów społecznych w celu rozwijania nowych czystych technologii systemów energetycznych. Uważany jest za jednego z czołowych światowych autorytetów w zakresie strategicznego procesu przekształcania naszej cywilizacji opartej na węglu w długoterminową, zrównoważoną cywilizację wykorzystującą innowacyjne nauki i technologie.

Dożywotni członek Alpha Omega Alpha, najbardziej prestiżowego medycznego stowarzyszenia honorowego w kraju, dr Greer przeszedł na emeryturę jako lekarz ratunkowy, aby pracować nad tymi projektami.

Jest autorem czterech wnikliwych książek i wielu płyt DVD na temat UFO/ET. Uczy grupy na całym świecie, jak nawiązywać pokojowe kontakty z cywilizacjami pozaziemskimi i kontynuuje badania nad dostarczaniem społeczeństwu prawdziwie alternatywnych źródeł energii. Dr.
Greer intensywnie studiował sanskryckie Wedy i od ponad 30 lat uczy medytacji z mantrą.

Jego przesłanie jest pełne nadziei – że te systemy energetyczne będą wkrótce dostępne na całym świecie. Jego celem jest pomoc w stworzeniu zrównoważonej, pokojowej cywilizacji na Ziemi, która jest zarówno zaawansowana technologicznie, jak i w harmonii ze środowiskiem. 

Ostatnie 3 wieczory poświęciłem na obejrzenie trzech materiałów dokumentalnych Dr. Greera i muszę przyznać, że jestem pod ogromnym wrażeniem wiedzy, zebranych dokumentów, pasji oraz zaangażowania w kwestie związane z UFO oraz wątki które są z tym powiązane.  

Filmy dokumentalne o których wspominam są niesamowicie dobrze nagrane i zedytowane co przekłada się na czystą przyjemność z ich oglądania, a do tego wszystkie informacje, wywiady, dowody które są przedstawiane przez Dr. Greer jest niewątpliwie wisienką na torcie dla osób zaciekawionych tematyką UFO. 

Poruszone jest tu wiele tematów z którymi jestem obeznany w mniejszym lub większym stopniu oraz teorie spiskowe które kiedyś były ,,mgliste", a po obejrzeniu nabierają ostrości.  

Potęga świadomości, medytacja, wielowymiarowy świat, pozaziemskie cywilizacje oraz UFO mają wiele wspólnego.

Te dokumenty utwierdziły mnie w fakcie że życie ludzkie na ziemi jest czymś oryginalnym, powinniśmy być dumni i szczęśliwi że możemy doświadczać życia a także być częścią czegoś większego. 

Od jakiegoś czasu jestem zaznajomiony z teorią spiskową mówiącą o sztucznym ataku cywilizacji pozaziemskiej na ziemie. 
W jednym z tych dokumentów omówiona jest ta teoria oraz co gorsze że zostanie ona najprawdopodobniej zrealizowana. 

Linki do filmów dokumentalnych:

1. Close Encounters of the fifth kind - https://soap2day.id/movie/close-encounte...n04/1-full

2. Unacknowledged - https://soap2day.id/movie/unacknowledged-w1xo7/1-full

3. The Cosmic Hoax an Expose - https://www.youtube.com/watch?v=cGRroNrN...LL&index=1

Moim zdaniem każdy kto interesuje się tą tematyką powinien obejrzeć te dokumenty w celu uzupełnienia wiedzy oraz odkrycia nowych faktów. Świetna opcja na wieczór.
Świetna osobistość. Dr. Steven Greer, ufolog i założyciel The Disclosure Project, wielokrotnie ostrzegał o możliwości, że wpływowe tajne interesy mogą zainscenizować inwazję obcych pod fałszywą flagą, zresztą nie tylko on, ponieważ były minister obrony Kanady Paul Hellyer powtarzał podobne ostrzeżenie. Hellyer mówi o potędze „głębokiego państwa” korporacji, agencji wywiadowczych, wojska amerykańskiego i producentów broni, których „zbiorowa siła jest nieobliczalna. A ich plan to imperium większe pod względem rozmiarów i potęgi w porównaniu z jakimkolwiek imperium przed nim…. Położy ono kres wszelkim rządowym pretensjom o sprawowanie władzy. Będzie to dyktatura… uprzywilejowanej elity. Wracając do tematu, również polecam powyższe dokumenty.
Widzę, że mam do czynienia z prawdziwym pasjonatem któremu nie tak łatwo zaimponować. Cieszy mnie niezmiernie że do każdego postu który wrzucam dodajesz jeszcze małe smaczki informujące. Szczerze podziwiam Twoją wiedzę i znajomość poruszanych wątków.
Dziękuje serdecznie, powiedzmy, że od 18 lat mam bardzo szerokie pole zainteresowań wraz z powiązanymi analizami faktów oraz całościowym aktywizmem. Wracając do tematu, Dr Greer, który od kilku lat poświęca się demaskowaniu tajemnic kompleksu wojskowo-przemysłowego, twierdzi, że ma dowody na to, że mała tajna grupa ludzi zakorzenionych w rządzie tłumi technologię obcych. Od czasu opracowania i wdrożenia antygrawitacyjnej energii punktu zerowego w połowie lat 60-tych XX wieku, Kompleks Wojskowo-Przemysłowy (MIC) nie udostępnił tej technologii do celów komercyjnych. Celem dr Greer jest podniesienie świadomości społecznej na temat obcych odwiedzających Ziemię. Wielu świadków wojskowych, cywilów i naukowców zaangażowanych w ściśle tajne operacje zeznało o swoich spotkaniach z ET i UFO. Ujawnił on, że Projekt Ujawnienie skoordynował wywiady z ponad 800 informatorami z wysokiego szczebla kontrahentów obronnych, urzędników rządowych i personelu wojskowego/wywiadu, którzy zeznają o istnieniu UFO i istot ET. Dr Greer chciałby jednak zobaczyć falę poparcia ze strony społeczeństwa, a my jesteśmy tą małą wzburzoną falą. Smile
Zastanawia mnie co może być źródłem takich a nie innych decyzji podejmowanych przez, wojsko, naukowców, bogatych i elit żeby ukrywać tak istotne informacje oraz wiedzę która sprawiłaby że my jako ludzkość osiągnęlibyśmy wyższy poziom zaawansowania co rozwiązałoby wiele kwestii z którymi borykamy się na ziemi. Żyjemy na tej samej planecie, człowiek jest na szczycie łańcucha pokarmowego tego habitatu i nie mogę sobie uzmysłowić jak sami sobie możemy robić pod górkę.
Jesteśmy co najmniej 100 lat do tyłu z technologią którą dzisiaj moglibyśmy eksploatować dowoli opracowaną i testowaną przez Nikola Tesla. Wszystko to przez chciwość i chęć posiadania więcej niż potrzeba i mówię tu o jednostkach i grupach które do tego doprowadziły. Nie mam absolutnie nic przeciwko aby ludzie mieli więcej ode mnie, aby byli bogatsi ode mnie ale według mnie my jako ludzkość mielibyśmy znacznie więcej wszystkiego gdyby tylko było to rozgrywane w inny sposób. Czytałem trochę na temat Lucyferianizmu i rzekomo jest on powiązany z elitami tego świata i to również może być czynnik który sprawia że ludzie u góry podejmują takie a nie inne decyzje. Z tego co się dowiedziałem Lucyferianie wierzą w odwet/zemste karmy, nie wierzą w to że wolno im oszukiwać/nabierać innych ludzi. Z tego powodu stosują taktykę aby informować niczego nie świadomych ludzi o ich zamiarach w sprytny sposób tak aby ich idea/zamiar/cel nie był widoczny na pierwszy rzut oka oraz aby nie ponosili kary za ich czyny.

Prosty przykład:
Sprzedaję zatrute jabłka na straganie z szyldem ,,JABŁKA"
Nikt nie wie że są one zatrute oprócz mnie
Ty kupujesz jabłko i go jesz a następnie umierasz
Ja jestem za to odpowiedzialny, jestem winny

Z kolei jeśli na szyldzie widnieje ,,ZATRUTE JABŁKA"
Ty kupujesz jabłko i go jesz a następnie umierasz
Ty popełniłeś samobójstwo

Fakt że na szyldzie była informacja że są zatrute sprawia że jestem niewinny.
W rzekomym podręczniku/księdze którą studiują jest to opisane tak: Gdy robisz złe rzeczy/czynisz zło musisz przedstawić swoje zamiary tak aby inni wiedzieli co nadchodzi. Jeśli nie spotyka się to z żadną dezaprobatą ani oburzeniem, ludzie Ci są współwinni i godzą się na taki a nie inny scenariusz.

Nie wykluczam również opcji że jest to część planu zaczerpniętego z Protokołów mędrców syjonu/żydów, którzy rzekomo od dłuższego czasu pociągają za sznurki ale nie mam w tym temacie zbyt dużej wiedzy.

Do wszystkiego podchodzę sceptycznie i myślę że to właśnie to daje mi siłę, energie i chęć zgłębiania wiedzy i prawdy.
Oczywiście głównym, jak i najbardziej sensownym wytłumaczeniem jest „władza”. Udostępniając wolną energię, jak i wyższą technologię wszystkie mega korporacje straciłby by więcej niż byłyby w stanie zyskać. Celem tych kombinatorów władzy jest stworzenie, krok po kroku, splotu decyzji i instytucji, od których nie ma odwrotu, i które rozwijają swoje własne życie, które dominuje nad wolą ludzi. Wszystkie formy społeczeństwa mogą być podporządkowane temu systemowi instytucjonalnemu, czy to kapitalizm, komunizm, socjalizm czy cokolwiek innego. Podstawowy wzór zawsze pozostaje taki sam. Ale większość ludzi lubi wierzyć w ideologie i dlatego tak łatwo dają się „uwieść”. Epoki przychodzą i odchodzą, a ludzie tacy jak Stalin czy Hilter rodzą się i umierają. Ale stojące za nimi podstawowe wzorce są prawie zawsze identyczne – wtedy jak i teraz. Są one jedynie odlewane – w zależności od ducha czasu – w różnych formach i „kolorach”. Wspomniałeś o Lucyferianach ot…. taka mała ciekawostka ponieważ mało kto zdaje sobie sprawę z istnienia wydziału religii ONZ. Powstała już w 1922 roku jako Lucifer Trust pod oficjalną nazwą Lucifer Publishing Company [Link]. W 1924 roku nastąpiła zmiana nazwy: od tego czasu organizacja nazywa się nieco mniej jednoznacznie „Lucis Trust” [Link]. Nowa „Era Wodnika” niecierpliwie wyczekiwana przez te grono ezoteryków, zwanych też wyznawcami New Age, ma zastąpić chrześcijańską „Erę Ryb”; w tym roku w Abu Dhabi zostanie otwarta świątynia tej religii. Podorganizacja Lucis Trust, globalna organizacja dobrej woli, [Link] pełni ważną rolę ceremonialną. Ostatnio na konferencji WEF w Davos (22-26 maja 2022), a także konferencje ONZ i spotkania G7 były „energicznie” przygotowane przez inwokacje [Link]. Mógłbym się rozpisać w tym temacie na kilka stron, lecz za bardzo zjeżdżamy z głównego tematu. Smile
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Skocz do:

« Starszy wątek Nowszy wątek »