Dr. Steven M. Greer jest założycielem ,,The Disclosure Project, The Center for the Study of Extraterrestrial Intelligence (CSETI), The Orion Project and Sirius Technology Advanced Research, LLC.
Przez 17 lat pracował nad zgromadzeniem naukowców, wynalazców i liderów społecznych w celu rozwijania nowych czystych technologii systemów energetycznych. Uważany jest za jednego z czołowych światowych autorytetów w zakresie strategicznego procesu przekształcania naszej cywilizacji opartej na węglu w długoterminową, zrównoważoną cywilizację wykorzystującą innowacyjne nauki i technologie.
Dożywotni członek Alpha Omega Alpha, najbardziej prestiżowego medycznego stowarzyszenia honorowego w kraju, dr Greer przeszedł na emeryturę jako lekarz ratunkowy, aby pracować nad tymi projektami.
Jest autorem czterech wnikliwych książek i wielu płyt DVD na temat UFO/ET. Uczy grupy na całym świecie, jak nawiązywać pokojowe kontakty z cywilizacjami pozaziemskimi i kontynuuje badania nad dostarczaniem społeczeństwu prawdziwie alternatywnych źródeł energii. Dr.
Greer intensywnie studiował sanskryckie Wedy i od ponad 30 lat uczy medytacji z mantrą.
Jego przesłanie jest pełne nadziei – że te systemy energetyczne będą wkrótce dostępne na całym świecie. Jego celem jest pomoc w stworzeniu zrównoważonej, pokojowej cywilizacji na Ziemi, która jest zarówno zaawansowana technologicznie, jak i w harmonii ze środowiskiem.
Ostatnie 3 wieczory poświęciłem na obejrzenie trzech materiałów dokumentalnych Dr. Greera i muszę przyznać, że jestem pod ogromnym wrażeniem wiedzy, zebranych dokumentów, pasji oraz zaangażowania w kwestie związane z UFO oraz wątki które są z tym powiązane.
Filmy dokumentalne o których wspominam są niesamowicie dobrze nagrane i zedytowane co przekłada się na czystą przyjemność z ich oglądania, a do tego wszystkie informacje, wywiady, dowody które są przedstawiane przez Dr. Greer jest niewątpliwie wisienką na torcie dla osób zaciekawionych tematyką UFO.
Poruszone jest tu wiele tematów z którymi jestem obeznany w mniejszym lub większym stopniu oraz teorie spiskowe które kiedyś były ,,mgliste", a po obejrzeniu nabierają ostrości.
Potęga świadomości, medytacja, wielowymiarowy świat, pozaziemskie cywilizacje oraz UFO mają wiele wspólnego.
Te dokumenty utwierdziły mnie w fakcie że życie ludzkie na ziemi jest czymś oryginalnym, powinniśmy być dumni i szczęśliwi że możemy doświadczać życia a także być częścią czegoś większego.
Od jakiegoś czasu jestem zaznajomiony z teorią spiskową mówiącą o sztucznym ataku cywilizacji pozaziemskiej na ziemie.
W jednym z tych dokumentów omówiona jest ta teoria oraz co gorsze że zostanie ona najprawdopodobniej zrealizowana.
Linki do filmów dokumentalnych:
1. Close Encounters of the fifth kind -
https://soap2day.id/movie/close-encounte...n04/1-full
2. Unacknowledged -
https://soap2day.id/movie/unacknowledged-w1xo7/1-full
3. The Cosmic Hoax an Expose -
https://www.youtube.com/watch?v=cGRroNrN...LL&index=1
Moim zdaniem każdy kto interesuje się tą tematyką powinien obejrzeć te dokumenty w celu uzupełnienia wiedzy oraz odkrycia nowych faktów. Świetna opcja na wieczór.