UFO są tym samym co anioły z Biblii
Na interesującym obrazie zawieszonym nad ołtarzem klasztoru Visoki Decani w Kovoso, dwa UFO widoczne są w obu górnych rogach. W prawym rogu UFO, pilot zdaje się spoglądać na statek znajdujący się za nim. Żaden z tych pilotów nie ma wokół siebie aureoli, co odrzuca możliwość, że są to istoty boskie.
Krótko po tym, jak amerykańska kongresmenka
Anna Paulina Luna publicznie oświadczyła, że pochodzenie UFO jest międzywymiarowe, inny członek Izby Reprezentantów złożył podobne oświadczenie.
Amerykański kongresmen Eric Burlison również stwierdził, że UFO są tym samym, co anioły. W tym przypadku jest to Eric Burlison, przedstawiciel 7. okręgu kongresowego Missouri, który pozostawił swojego rozmówcę bez słowa podczas wywiadu dla
That UFO Podcast na temat najnowszych rewelacji i wysiłków legislacyjnych mających na celu uzyskanie większej przejrzystości w kwestii niezidentyfikowanych zjawisk anomalnych (UAP) .
W raporcie
Davida Gruscha można przeczytać, że jedną z teorii na temat tego, co znajdujemy, jest to, że są to istoty pozawymiarowe lub międzywymiarowe.
Cytat:"Oznacza to, że jeśli żyjemy w trójwymiarowym środowisku, odwiedza nas coś z wyższego wymiaru" - powiedział Burlison.
I nie chodzi o to, że koniecznie podróżują do naszego świata. Jeśli pochodzą z innego wymiaru, istnieje różnica w czasie i przestrzeni, a odległość staje się w tym momencie nieistotna.
Cytat:"Myślę więc, że prawdopodobieństwo, że są to istoty z obcej rasy z innej planety oddalonej o lata świetlne jest niskie" - dodał. "To byłaby długa droga, aby się tu dostać, a następnie rozbić swoje statki".
Cytat:"Z drugiej strony teoria pozawymiarowa jest dla mnie bardziej prawdopodobna i intrygująca. Ale muszę zobaczyć więcej, by uwierzyć w jej słuszność" - kontynuował.
Aby opowiedzieć się za międzywymiarowym lub pozawymiarowym pochodzeniem UFO,
Burlinson oparł się na hipotezie starożytnych astronautów i jej biblijnym aspekcie.
Cytat:"W wielu różnych starożytnych pismach, w tym w Biblii, Boży posłańcy lub aniołowie są opisywani w ten sposób. Wszędzie, gdzie używane jest słowo "anioł", myślę, że oznacza ono istoty pozawymiarowe" - powiedział.
Należy zauważyć, że
Burlison, podobnie jak jego koleżanka Luna, również uczestniczył w tajnej odprawie UAP, która odbyła się 12 stycznia 2023.
Podobieństwa między przedstawieniem aniołów w Biblii i UFO
Zarówno anioły, jak i UFO są najczęściej przedstawiane jako zdolne do lotu. Fragmenty biblijne często wyraźnie odnoszą się do skrzydeł anioła (Objawienie 8:13), które umożliwiają podróżowanie między niebem a ziemią.
Cytat:"I spojrzałem, i usłyszałem, jak jeden orzeł lecący środkiem nieba wołał głosem donośnym: Biada, biada, biada mieszkańcom ziemi, gdy rozlegną się pozostałe głosy trąb trzech aniołów, którzy jeszcze mają trąbić."
Podobnie UFO demonstruje zaawansowaną technologię mobilności w powietrzu, która przewyższa wszystkie znane samoloty stworzone przez człowieka. Przedstawienia artystyczne również łączą te dwie rzeczy - unoszą się one bez wysiłku w miejscu, pomimo braku widocznych środków wsparcia i napędu. Ten wyczyn, który można zobaczyć na artystycznych przedstawieniach, odzwierciedla wiele niedawnych twierdzeń o zbliżeniowych obserwacjach UFO. Podobnie jak aniołowie czuwający z góry, UFO wydają się obserwować działania ludzkości poniżej. Można więc spekulować, czy nasza interpretacja aniołów powstała z prymitywnych przebłysków zaawansowanej technologii latania, która później została pełniej zrealizowana w formie UFO.
W każdym razie ponadczasowe właściwości skrzydlatych posłańców niebios nadal inspirują innowacje technologiczne, które ludzkość stara się zrozumieć. Jednak ich boskie pochodzenie i cele prawdopodobnie wykraczają daleko poza to, co nasza nauka może sobie obecnie wyobrazić.
Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl