Dokumenty dowodzą, że laboratorium w USA, w którym pracowali zaginieni naukowcy, zajmowało się badaniem UFO
![[Obrazek: Screenshot-2026-06-01-at-12-16-12-Eim.png]](https://i.ibb.co/zVcH8Jpv/Screenshot-2026-06-01-at-12-16-12-Eim.png)
Według nowego filmu dokumentalnego liczne dokumenty należące do nieżyjącego już szefa ds. cyberbezpieczeństwa w Los Alamos National Laboratory – gdzie pracowało dwóch z jedenastu zaginionych lub zmarłych amerykańskich naukowców – mają dowodzić, że rząd USA przez dziesięciolecia potajemnie przeprowadzał eksperymenty związane z UFO. W filmie „
Sleeping Dog” reporter Jeremy Corbell twierdzi, że otrzymał cenne, utajnione dokumenty od syna zmarłego byłego szefa ds. cyberbezpieczeństwa w ściśle tajnym laboratorium w Nowym Meksyku.
Cytat:„W trakcie całej mojej kariery dziennikarskiej stałam się głównym punktem kontaktowym w zakresie wrażliwych materiałów dotyczących [niezidentyfikowanych zjawisk powietrznych] w moich reportażach” – powiedziała Corbell w rozmowie z „Washington Post”.
Cytat:„Obecnie często zdarza się, że członkowie rodzin zmarłych osób z wewnątrz zwracają się do mnie z ukrytymi dokumentami, które pozostawili po sobie ich bliscy” – dodała.
Cytat:„Po śmierci ojca ten chłopak zaczyna przeglądać jego rzeczy i zdaje sobie sprawę: »O rany, to naprawdę mocna rzecz«” – powiedziała Corbell w filmie dokumentalnym, który został zaprezentowany przez „Washington Post”.
Cytat:„Zwróciło moją uwagę kilka nazwisk, niektórych naukowców znałam osobiście. Nigdy mi nie mówili, że prowadzili te badania nad UFO” – powiedziała Corbell.
Ze względów bezpieczeństwa tożsamość kierownika laboratorium, jego syna i naukowców nie została ujawniona w
filmie dokumentalnym. Według Corbella ten absolutnie niewiarygodny wyciek zawiera wewnętrzne notatki, rysunki i zdjęcia polaroidowe.
Cytat:„Dokumenty te stanowią absolutne potwierdzenie, że rząd USA prowadził tajny, trwający od dziesięcioleci program mający na celu odkrycie intencji i pochodzenia osób sterujących UFO” – powiedział Corbell.
Jeden z dokumentów przedstawia porządek obrad wysokiego szczebla, całodziennego spotkania, które odbyło się 24 kwietnia 1991 r. w Los Alamos, podczas którego zebrali się przedstawiciele Centralnej Agencji Wywiadowczej (CIA), Agencji Bezpieczeństwa Narodowego (NSA), Marynarki Wojennej i Armii, aby omówić badania nad „anomaliami atmosferycznymi”. Z dokumentu wynika, że dyskusja dotyczyła między innymi incydentu z UFO w Gulf Breeze na Florydzie w 1987 r. oraz fali obserwacji UFO w Belgii w 1989 r.
Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl