Wcielenie: Być może nie umierasz. Być może umiera tylko twoja rola!

dodany przez Amon w Ezoteryka / Okultyzm

Wcielenie: Być może nie umierasz. Być może umiera tylko twoja rola!

[Obrazek: Screenshot-2026-06-18-at-10-32-38-Inm.png]

A co by było, gdyby człowiek nie był ciałem, umysłem ani osobowością?

A co by było, gdyby nasze życie było jedynie eksploracją świadomości, gromadzącą doświadczenia w gęstym świecie materii – radość, ból, miłość, stratę, strach, odwagę, ekstazę i upadek?

Zgodnie z inkarnologią nie jesteśmy tym, za kogo się codziennie uważamy. Nasze imię, ciało, istota, wspomnienia i historia to jedynie tymczasowe narzędzia inkarnacji. Prawdziwa jaźń znajduje się na wyższym poziomie. Nie jest to fraza zaczerpnięta z ezoterycznego tekstu, lecz model techniczny człowieka: umysł, dusza i inkarnacja. Ciało żyje, ponieważ ożywia je strumień płynący z góry. Sen to nie tylko odpoczynek, ale nocna wymiana danych.

Sny nie są przypadkowym chaosem, lecz poligonem doświadczalnym dla alternatywnych scenariuszy. Emocje nie są słabością, lecz energetycznym „żniwem”, po które wkroczyliśmy w materię.  A śmierć?

Być może nie jest końcem. Być może po prostu gaśnie lampa, aby świadomość powróciła do Źródła, które ją zapaliło. Największy szok pojawia się, gdy zrozumiemy, że duch nie rozstrzyga między dobrem a złem tak jak my. Interesuje go doświadczenie, intensywność, wiedza i rozwój. I dlatego w naszym życiu zdarzają się rzeczy, których ego nie rozumie, ale o których głębsza część nas być może wie już od dawna.

Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Skocz do:

Wiadomości w tym wątku
Wcielenie: Być może nie umierasz. Być może umiera tylko twoja rola! - przez Amon - Dzisiaj, 10:32 AM

« Starszy wątek Nowszy wątek »