Powrót na Marsa: dowody na loty na Marsa sprzed 12 000 lat

dodany przez Amon w Zagadkowy Świat

Powrót na Marsa: dowody na loty na Marsa sprzed 12 000 lat

[Obrazek: Screenshot-2023-09-20-at-13-44-12-Die-R-...en-ant.png]

W oryginalnej wersji (dziś już niedostępnej) The Legacy of Atlantis (1997) argumentowane było, że pomniki w regionie Cydonia na Marsie, z marsjańską twarzą jako najbardziej widoczną strukturą, mogły być produktem wcześniejszej zaawansowanej ziemskiej cywilizacji technicznej, skupionej na legendarnej Atlantydzie, która była w stanie wykonywać loty kosmiczne co najmniej tak daleko, jak Księżyc i Mars. Myśli te wynikają nie tylko z tak zwanych odczytów chrześcijańskiego medium transowego Edgara Cayce'a, który zyskał dobrą reputację w USA jako uzdrowiciel, ale także przepowiedział przyszłość, niektóre z nich się spełniły, i opisał starożytną geografię, w której niektóre stwierdzenia okazały się poprawne.

Cayce powiedział, że miejscem zamieszkania człowieka była górna Sahara i obszar wokół górnego Nilu, a o Nilu wyraźnie powiedział, że w tym czasie nie płynął na północ (do delty), ale do Atlantyku.

[Obrazek: Abb-1-3.webp]
Cayce przypisywał Atlantydzie wysoki poziom kultury technicznej, mówił o urządzeniach napędowych i latających oraz o świetle przypominającym prąd elektryczny. Mówił o kryształach używanych jako źródła energii i o pewnego rodzaju telewizji. Cayce szczegółowo opisał te osiągnięcia w swoich odczytach, nie wspomniał nic o lotach kosmicznych, ale mówił o przybyszach z kosmosu.

Cytat:W nocy z 5 na 6 kwietnia 1998 r. siedziałem przed komputerem, czekając na nowy obraz twarzy Marsa, który miała przesłać sonda MGS, ale rozczarowanie było ogromne: pojawiło się wąskie, długie coś, co nie miało najmniejszego podobieństwa do "twarzy" widzianej na wcześniejszych sondach Viking.

[Obrazek: 766px-Abb-1-11-256x300-1.webp]
Cytat:I tak musiałem spłacić dług wobec zaprzyjaźnionego badacza, z którym założyłem się o skrzynkę najlepszego Karlsberg Urpils przed tą nocą transmisji, że marsjańska twarz była prawdziwa i sztuczna.

Jednak twarz Marsjanina musiała najpierw zostać wycięta z tego paska, wzmocniona kontrastem i skorygowana pod kątem. Trzeba przyznać, że warunki oświetleniowe były wyjątkowo niekorzystne. Ostatecznie udało się rozpoznać pewne podobieństwo do zdjęć z Vikinga - można było nawet dostrzec szczegóły, które nie były widoczne na zdjęciach z Vikinga.

[Obrazek: 900px-Abb-1-12.webp]

Ogólnie jednak twarz wyglądała mniej "twarzowo" niż na zdjęciach wykonanych przez sondę Viking. Wynikało to głównie z rozległej erozji, która nie była widoczna na zdjęciach Vikinga - raz z powodu względnego rozmycia w porównaniu z kamerą MGS, a raz dlatego, że najbardziej zerodowane obszary na zdjęciach Vikinga były w cieniu. Jednak po tak długim czasie należy spodziewać się erozji na dużą skalę. Były one również widoczne na drugim zdjęciu wykonanym przez sondę MGS w lepszych warunkach oświetleniowych.

Jednak pewien "pierścień promieni" był wyraźnie widoczny wokół struktury. Następnie przeprowadzono kolejne sondy, a prywatni badacze odkryli więcej dziwactw w całym regionie Cydonii. W moich oczach wszystko to razem przemawia raczej za hipotezą sztuczności obiektów Cydonii. Dziś mogę sobie wyobrazić (ponownie), że dawno temu na Marsie panowały lepsze warunki atmosferyczne. I myślę, że na Ziemi istniało wiele cywilizacji technicznych przed tą, którą mamy teraz. W czasie, gdy istniało ludzkie życie na powierzchni Marsa i wcześniejsza zaawansowana cywilizacja techniczna na Marsie, istniał kontakt.

Jest prawdopodobne, że życie na obu planetach ma wspólne pochodzenie: Mars lub Ziemia. W czasach Atlantydy ludzie z Ziemi przebywali na Marsie. Z powodu zniszczenia Atlantydy i wysokiej cywilizacji na Ziemi, kontakt został zerwany. Atlantydzcy koloniści na Marsie i być może ci, którzy przeżyli katastrofę na Marsie, mieszkali w jaskiniach pod powierzchnią Marsa i rozwinęli się tam w większą cywilizację. To tyle, jeśli chodzi o scenariusz, który uważałem za możliwy.

W regionie Aram Chaos na Marsie znajduje się łuk z napisem "Atlas" - odniesienie do Atlantydy - który został odkryty przez Mars Analysis Project. Wygląda na to, że Atlantydzi na Marsie (i być może sami Marsjanie) chcieli powiedzieć:

Cytat:"Wróciliśmy. Pozdrowienia z Atlantydy".

[Obrazek: bild2-7.webp]

Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Skocz do:

Wiadomości w tym wątku
Powrót na Marsa: dowody na loty na Marsa sprzed 12 000 lat - przez Amon - 09-20-2023, 01:59 PM

« Starszy wątek Nowszy wątek »