W Wielkiej Brytanii zauważono UFO "Tic-Tac", które amerykańscy piloci zarejestrowali

dodany przez Amon w UFO i Obce Cywilizacje

Incydent z Nimitzem powraca: W Wielkiej Brytanii zauważono UFO "Tic-Tac", które amerykańscy piloci zarejestrowali 20 lat temu

[Obrazek: Screenshot-2023-12-30-at-16-31-28-The-Ni...n-Brit.png]
Zdjęcie: Osobista strona Karen Brown w mediach społecznościowych.

Karen Brown ze Stockport wyglądała przez kuchenne okno, gdy zauważyła UFO. Jej zdjęcia pokazują długi, jasny obiekt - który na pierwszy rzut oka wygląda jak słynny biały cukierek latający nad drzewami w tegoroczną noc. Karen Brown natychmiast uzbroiła się w smartfon i zrobiła zdjęcie na dowód, że nie wyobraziła sobie "latającego spodka". Jej przykład jest lekcją dla innych obserwatorów wszelkiego rodzaju diabelstwa, którzy obrażają się, jeśli nie wierzy się im na słowo.

[Obrazek: Screenshot-2023-12-30-at-16-33-43-The-Ni...n-Brit.png]
Zdjęcie: Osobista strona Karen Brown w mediach społecznościowych. Widziała świecący podłużny obiekt z okna swojej kuchni.

Cytat:Podobne UFO, prawdopodobnie to samo, było widziane przez innego mieszkańca Stockport w następnym miesiącu.

Eksperci interesują się zjawiskiem obecności obiektów powietrznych przypominających pierwsze UFO w kształcie "Tic Tac" widziane w 2004 roku i zarejestrowane przez pilotów grupy uderzeniowej amerykańskiego lotniskowca "Nimitz" w 2004 roku. Stało się to podczas ćwiczeń, które miały miejsce na Oceanie Spokojnym w pobliżu granicy Meksyku i Stanów Zjednoczonych. Piloci nie tylko zaobserwowali mały świecący "talerz" o wielkości od 30 do 45 stóp, ale także nagrali wideo za pomocą kamery modułu obserwacyjnego myśliwca F/A-18 Super Hornet. Ponadto UFO zostało wykryte przez radar amerykańskiego krążownika Princeton, który towarzyszył lotniskowcowi. UFO otrzymało swoją nazwę - "Tic-Tac" - ze względu na zewnętrzne podobieństwo do orzeźwiających cukierków znanego producenta. Obiekt znacznie przewyższał amerykańskie myśliwce pod względem prędkości i zwrotności. A kiedy piloci próbowali się zbliżyć, w ciągu kilku sekund zniknął za horyzontem.

Incydent został utajniony, ale w 2017 roku, dzięki wyciekowi wideo, spotkanie obcych z pilotami wojskowymi stało się publicznie znane. Historia okazała się na tyle głośna, że skomentował ją nawet prezydent Donald Trump.

[Obrazek: Screenshot-2023-12-30-at-16-37-30-The-Ni...n-Brit.png]
UFO "Tic-Tac" zostało zarejestrowane przez pilotów lotniskowca "Nimitz" w 2004 roku. Zdjęcie: wikimedia.org

Wypowiedział się:

Cytat:"Miałem spotkanie z ekspertami w tej sprawie, US Navy potwierdziła, że piloci mówili prawdę. Czy wierzę w UFO? Nie bardzo."

20 lat później

20 lat później i w Sylwestra pojawili się w prowincjonalnej Wielkiej Brytanii. Trzeba przyznać, że jeszcze przed obserwacjami Karen Brown w Stockport działy się bardzo dziwne rzeczy. Niezidentyfikowane obiekty latające o różnych kształtach krążą tam już od kilku miesięcy. Jeden z naocznych świadków opisał je jako kwadrat lub trójkąt, miał zamglony wygląd, ciągle zmieniał swój zewnętrzny kształt i "latał po niebie". Inny obiekt, również biały, ale znacznie jaśniejszy, miał kształt UFO Tic-Tac. Wykonywał różne manewry na niebie z dużą prędkością, następnie pojawiał się w jednym miejscu, po czym znikał i pojawiał się ponownie. Pani Brown powiedziała, że była "naprawdę podekscytowana" tajemniczym widokiem, który zobaczyła 6 września.

Cytat:"Wyglądałam przez okno w kuchni i zauważyłam to, myśląc, że to gwiazda" - powiedziała MailOnline.

Cytat:"Ale kiedy przyjrzałam się bliżej, zauważyłam, że jest on okrągły z małymi okręgami na krawędziach".

Cytat:"Zrobiłam te zdjęcia, ale kształty się zmieniały".

We wrześniu inny mieszkaniec Stockport, który wolał pozostać anonimowy, zauważył dwa dziwne obiekty na nocnym niebie. Pierwszy, opisany jako wyglądający jak kwadrat lub trójkąt, miał rozmazany wygląd, zmieniał kształt i "latał jak szalony po niebie". Tymczasem drugi obiekt, o znacznie jaśniejszym białym kolorze i "w kształcie Tic Tac", znikał i pojawiał się ponownie. Nie jest jasne, czy te obserwacje dokonane w tym samym mieście przez różne osoby dotyczą tego samego "Tic Taca".

Pani Brown powiedziała MailOnline:

Cytat:"To było bardzo dziwne, że pewna pani w Stockport widziała coś na początku października, a ja widziałam podobny widok na początku września".

Wszystkie te tajemnicze obiekty zostały sfotografowane, ale eksperci nie potrafili wyjaśnić ich pochodzenia. Nie byli jednak w stanie ujawnić i powiązać incydentu w Stockport ze spotkaniem Nimitz Tic-Tac, chociaż oprócz zdjęć i osobistych obserwacji zbadano dane z obiektywnej kontroli technicznej.

Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Skocz do:

Wiadomości w tym wątku
W Wielkiej Brytanii zauważono UFO "Tic-Tac", które amerykańscy piloci zarejestrowali - przez Amon - 12-30-2023, 05:43 PM

« Starszy wątek Nowszy wątek »