Trójkątne UFO nad Kalifornią i Meksykiem stają się viralowe i przerażają mieszkańców

dodany przez Amon w UFO i Obce Cywilizacje

Trójkątne UFO nad Kalifornią i Meksykiem stają się viralowe i przerażają mieszkańców

[Obrazek: Screenshot-2025-10-01-at-11-12-37-om.png]

UFO występują głównie w trzech formach: klasycznych latających spodkach, kulach i trójkątach. Przyczyna tego zjawiska nie jest znana, ale wieloletnie raporty z obserwacji wskazują, że są to najczęściej spotykane formy. NASA oświadczyła w przeszłości, że na całym świecie odnotowano przypadki pojawienia się niewyjaśnionych obiektów na niebie. Niedawno jednak niektórzy mieszkańcy Los Angeles zauważyli i zarejestrowali trójkątne UFO nad miastem. Według National UFO Reporting Center (NUFORC) nie jest to nowe zjawisko w tej okolicy. Również to UFO miało dwa rzędy okrągłych białych świateł w kształcie litery V, kiedy zostało zarejestrowane 28 sierpnia około godziny 23:38 czasu lokalnego.

Niewyjaśniony trójkątny obiekt latający pojawia się nad Los Angeles

Cytat:„Kiedy siedziałem na balkonie, zobaczyłem na niebie światło większe niż zwykle pojawiają się gwiazdy” – wyjaśnił jeden ze świadków . „Wyjąłem telefon, aby powiększyć obraz i zobaczyć, co to jest, i zacząłem robić zdjęcia i nagrywać filmy”.

Cytat:„Kiedy zobaczyłem go po raz pierwszy, pozostawał w tym samym miejscu przez około 25–30 minut. Poruszał się nieco, ale nie za daleko. W końcu po prostu odleciał na południe, aż przestałem go widzieć”.

Niektórzy spekulowali, że UFO mogło być latawcem, ale wydaje się to mało prawdopodobne. Innym wyjaśnieniem jest to, że był to bezzałogowy dron, który testował nowe technologie dla rządu USA.

Cytat:„Jestem przekonany, że wiele słynnych przypadków UFO opiera się w zasadzie na zaawansowanej technologii ziemskiej, która naszym zdaniem wyprzedza nas o 30–40 lat” – powiedział badacz UFO i filmowiec Mark Christopher Lee w wywiadzie dla Daily Mai.

UFO w Meksyku stają się viralowe i przerażają mieszkańców

W międzyczasie, w środę 17 września, w Meksyku zaobserwowano trzy UFO lecące w trójkątnej formacji nad Tulcingo de Valle w Puebla. Film przedstawiający obiekty latające został udostępniony w Internecie przez znanego badacza i dziennikarza Jaime Maussana i szybko stał się viralowy. Na filmie widać trzy duże światła w kształcie litery V nad wzgórzem w oddali. Wkrótce dołącza do nich czwarte, które wydaje się oddzielać od pozostałych trzech. Światła tworzą w końcu niemal prostą linię, po czym film się kończy, ponieważ świadkowie uznali, że widzieli już wystarczająco dużo i postanowili się schronić. Jeden ze świadków mówi na filmie, że światła „pojawiły się znikąd” i „drżały” na ich widok.

Niektórzy spekulowali, że UFO mogły pochodzić z Popocatepetl lub lecieć w tym kierunku, wulkanu oddalonego o około 145 kilometrów, który często jest określany jako baza obcych. Inni, według lokalnych mediów, uważali, że były to po prostu latarnie lub drony. Jak dotąd nie ma konkretnego wyjaśnienia ani dla UFO w Los Angeles, ani dla dziwnych obiektów latających w Meksyku.

Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Skocz do:

« Starszy wątek Nowszy wątek »