Nowe raporty ujawniają: amerykańskie obiekty jądrowe potajemnie nawiedzane przez tysiące UFO
Według szokującego nowego raportu, najbardziej wrażliwe obiekty jądrowe w Ameryce były potajemnie atakowane przez tysiące niezidentyfikowanych obiektów latających. Platforma crowdsourcingowa Enigma ujawniła dziennikowi Daily Mail, że w ciągu ostatnich ośmiu dekad ponad 2800 „niezidentyfikowanych obiektów latających” pojawiło się nad 90 amerykańskimi elektrowniami jądrowymi lub zakładami produkującymi broń jądrową.
Nowy raport szczegółowo opisuje obserwacje obiektów, często opisywanych jako świecące kule, dyski, sfery, cylindry lub trójkąty, które unoszą się lub latają w precyzyjnych wzorach w promieniu 25 mil od tych obiektów jądrowych. Jedno z najnowszych doniesień z kwietnia 2025 r. zawierało film przedstawiający świecącą pomarańczową kulę, która zmieniała swój kształt podczas lotu nad Bear w stanie Delaware . Bear znajduje się w pobliżu elektrowni jądrowej Salem i elektrowni jądrowej Hope Creek w stanie New Jersey.
Cytat:„Stawała się coraz większa, potem znów mniejsza, większa, a potem znów mniejsza. Na początku myślałem, że to tylko gwiazda lub samolot w oddali. Potem zdałem sobie sprawę, że zbliża się znacznie, znacznie bardziej i staje się coraz większy i bliższy. Potem zaczął migać” – opisał świadek.
Cytat:„To nie był dron. Nie był mechaniczny. Mógł faktycznie przybierać różne kształty”.
Świadek w Kalifornii relacjonował w kwietniu 2023 r.:
Cytat:„Po chwili zawisu skręciło w bok i zniknęło w mgnieniu oka. Odniosłem wrażenie, że obserwowało elektrownię jądrową Diablo Canyon”.
W ponad 70 z tych raportów wyraźnie wspomniano o UFO o metalicznej lub odblaskowej powierzchni, które przelatywały nad bazami w biały dzień we wczesnych godzinach porannych. Enigma dodała, że największa liczba obserwacji miała miejsce w zakładach atomowych i bazach rakietowych w Pensylwanii, Karolinie Północnej i na Florydzie. Ponadto zdarzenia te nasiliły się podczas tajemniczego wzrostu liczby dronów nad wschodnim wybrzeżem między listopadem 2024 r. a lutym 2025 r.
Cytat:Enigma wyjaśniła: „Wiele z tych obserwacji opisywało strukturalne, świecące obiekty, które pulsowały lub zmieniały kolor przed zniknięciem – cechy bardzo podobne do tych, które zgłaszano w całym regionie w odniesieniu do niezidentyfikowanych dronów”.
Naoczny świadek w pobliżu elektrowni jądrowej Salem twierdził, że w lutym 2024 r. kilka małych obiektów unoszących się nad elektrownią połączyło się, tworząc jeden duży UFO.
Cytat:„Zbliżałem się do szpitala w Salem i zobaczyłem cztery światła unoszące się nad budynkiem w kształcie kwadratu, ale im bardziej się zbliżałem, tym bardziej wydawały się znikać” – powiedział świadek.
Cytat:„Zacząłem więc nagrywać i widać wszystkie te małe światła, które wchodzą do dużego jasnego światła i nie wychodzą z niego”.
Chociaż Biuro ds. Rozwiązywania Anomalii we wszystkich dziedzinach Pentagonu jest odpowiedzialne za badanie obserwacji UFO, wojsko zawsze podkreślało, że nigdy nie było fizycznych dowodów na istnienie obcych lub UFO. Nowy raport zawierał również szczegółowe informacje na temat tego, jak wiele z tysięcy obiektów bez problemu wkroczyło do zamkniętej przestrzeni powietrznej, co budzi obawy dotyczące rzeczywistego bezpieczeństwa amerykańskich obiektów bezpieczeństwa narodowego.
Cytat:„Jeśli obiekty te należą do zagranicznych służb wywiadowczych lub zaawansowanych programów, ujawniają one słabe punkty w obronie narodowej” – napisali naukowcy z Enigmy w oświadczeniu.
Cytat:„Jeśli są one nieznane nauce, mogą reprezentować nowe prawa fizyki lub technologie. Obie możliwości wymagają ulepszonych metod wykrywania, wymiany danych i środków ochronnych”.
Enigma, aplikacja umożliwiająca zgłaszanie obserwacji i udostępnianie zdjęć lub filmów UFO, zwróciła uwagę, że do tych incydentów należy również dziwny obiekt latający, który został zauważony w 1967 roku nad bazą lotniczą Malmstrom w Montanie, krótko po wyłączeniu kilku rakiet Minuteman. Obserwacje dziwnych obiektów latających i obiektów niezidentyfikowanych nad elektrowniami jądrowymi nie ograniczały się tylko do Stanów Zjednoczonych. Naukowcy szczegółowo opisali, jak świadkowie twierdzili, że widzieli UFO nad dwoma wielkimi katastrofami nuklearnymi – awarią reaktora w Czarnobylu na Ukrainie w 1986 roku i wypadkiem w Fukushimie w Japonii w 2011 roku. W Czarnobylu rzekomo zaobserwowano jasny, cylindryczny obiekt w pobliżu płonących pozostałości reaktora nr 4 elektrowni jądrowej. Nie ma jednak potwierdzenia, że po tym zdarzeniu promieniowanie zmniejszyło się, jak twierdzili niektórzy.
Podczas awarii w Japonii podobne świecące obiekty miały przelatywać nad uszkodzonym reaktorem, ale później okazało się, że były to zagraniczne drony monitorujące wypadek. W Stanach Zjednoczonych obserwacje sięgają początków amerykańskiego programu atomowego pod koniec lat 40. XX wieku. Enigma szczegółowo opisuje, jak „jasnozielone kule ognia” zostały zgłoszone w pobliżu baz lotniczych Kirtland i Sandia w Nowym Meksyku. W sumie Enigma Labs zebrała ponad 1800 raportów dotyczących UFO latających i unoszących się w pobliżu 53 elektrowni jądrowych w Stanach Zjednoczonych.
Kolejne 1000 raportów zawierało konkretne wzmianki o zdarzeniach, które miały miejsce w 37 bazach wojskowych w Stanach Zjednoczonych związanych z badaniami nad bronią atomową lub wyrzutniami rakietowymi. W połowie tych obserwacji twierdzono, że obiekty były w stanie unosić się w powietrzu lub szybować, a w jednej trzeciej przypadków zgłaszano nagłe zniknięcie lub rozpuszczenie się bez śladu.
Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl