(GreGG) Alex Jones - dziennikarz który wie więcej

dodany przez GreGG w Nowy Porządek Świata

[Obrazek: Alex-Jones-767x633.jpg]

Alex Jones jest kontrowersyjnym amerykańskim dziennikarzem, który stał się znany dzięki swojemu radiowemu i internetowemu programowi "The Alex Jones Show". Jones znany jest ze swoich skrajnych teorii spiskowych oraz antyrządowych i antysystemowych poglądów.

Jones zaczął swoją karierę jako dziennikarz radiowy w Austin, Teksasie. W 1996 roku założył firmę Media Wars, a w 1999 roku uruchomił swoją stronę internetową Infowars.com, gdzie publikował artykuły i materiały wideo dotyczące polityki, zdrowia i innych kwestii społecznych.

Wraz z rozwojem swojego programu radiowego i strony internetowej, Jones stał się jednym z najbardziej kontrowersyjnych i wpływowych amerykańskich dziennikarzy. Jego teorie spiskowe, takie jak twierdzenie, że zamachy z 11 września były inscenizowane przez rząd amerykański, spotkały się z ostrą krytyką i potępieniem ze strony innych mediów.

Uważa, że rząd Stanów Zjednoczonych działa w ukryciu, ukrywając przed obywatelami prawdziwe intencje i plany. Jego teorie spiskowe obejmują między innymi przekonanie o istnieniu tajnej organizacji New World Order, która rzekomo chce wprowadzić jednoczesny rząd światowy.

Jednym z najbardziej kontrowersyjnych momentów w karierze Jonesa był atak na szkołę podstawową Sandy Hook w 2012 roku, kiedy to 20 dzieci i 6 nauczycieli zostało zastrzelonych przez uzbrojonego napastnika. Jones propagował teorię spiskową, jakoby atak był kłamstwem rządu, którego celem było zaostrzenie przepisów dotyczących broni palnej. Jego twierdzenia spotkały się z gwałtowną krytyką ze strony rodzin ofiar oraz społeczeństwa.

Jones jest również znany ze swoich produkcji filmowych, w których porusza kontrowersyjne tematy. Oto kilka z nich:

1. ,,Endgame: Blueprint for Global Enslavement" (2007) - Film ukazuje jego wizję spisku, w którym rządy światowe dążą do wprowadzenia Nowego Porządku Świata, a ludzkość jest skazana na niewolnictwo. Film prezentuje Jonesa w roli narracji oraz zawiera liczne fragmenty wywiadów.

2. ,,The Obama Deception" (2009) - Film, w którym Jones krytykuje prezydenta Baracka Obamę i jego rządy za rzekome działania antykonstytucyjne i przeciwko wolności obywatelskiej. Jones przedstawia swoje przekonanie, że rząd Obamy działał w interesie korporacji, a nie ludzi.

3. ,,Loose Change" (2007) - nad którym Jones pracował jako producent wykonawczy. Film ten skupia się na wydarzeniach z 11 września i prezentuje kontrowersyjną teorię spiskową, że zamachy te były inscenizowane przez rząd USA.

4. ,,Bohemian Grove" - przedstawia jego próby przeprowadzenia nieautoryzowanego śledztwa w elitarnym klubie Bohemian Grove, gdzie podobno odbywają się tajne spotkania światowych przywódców i biznesmenów. Jones ukazuje w nim nie tylko swoje próby przekroczenia granic prywatności, ale także skupia się na teoriach spiskowych dotyczących tajemniczych rytuałów i praktyk odprawianych przez członków klubu. Film stał się kontrowersyjny i spotkał się z zarzutami o manipulację faktami.

Co ciekawe ten film dokumentalny jest praktycznie niemożliwy do znalezienia po wpisaniu fraz związanych z tym filmem w wyszukiwarce youtube co sugeruje że najwyraźniej jest powód i to nie byle jaki aby film ten nie był oglądany. 

Poniżej link do pełnometrażowego dokumentu pt. ,,Bohemian Grove" produkcji Alexa Jonesa:

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=FpKdSvwYsrE&t=2s

Moje osobiste zdanie na temat Alexa Jonesa: 

Jest to zdecydowanie jedna z najbardziej kontrowersyjnych osób o jakiej dowiedziałem się w internecie. Jego kariera dziennikarska od wielu lat jest zagrożona a on sam jest na celowniku ludzi i organizacji które bez strachu i zdecydowanie krytykuje przedstawiając wiarygodne dowody oraz rzeczowo, logicznie oraz niekiedy emocjonalnie argumentuje. 
Oglądałem wiele wywiadów oraz podcastów z udziałem Jonesa i mam wrażenie że chęć przekazania prawdy publice oraz chęć zwrócenia uwagi ludzi na aspekty związane z rzeczami spoza ciepłych i wygodnych czterech ścian odbiło się przez lata na jego psychice. Przez długi okres czasu był on poniżany, dyskredytowany oraz  blokowany a pomimo tego on wciąż walczy o prawdę. Ten gość ma niesamowitą wiedzę na wiele tematów ale to w trakcie słuchania podcastów z jego udziałem dowiedziałem się o rzeczach o których nigdy w życiu bym nie pomyślał a genialnie wpisują się w ,,teorie spiskowe". 

Alex Jones jest według mnie bardzo charyzmatyczną postacią która szczerze walczy z dezinformacją i chce aby ludzie znali prawdę.
Dodam coś jeszcze, jego artykuły pojawiły się w takich gazetach jak The Wall Street Journal, USA Today, The Dallas Morning News, The Los Angeles Times, The Austin-American Statesman i The Austin Chronicle. Wraz z przyjacielem postanowił sprawdzić pogłoski, które krążyły od dawna wśród badaczy teorii spiskowych, dziennikarzy undergroundowych pism i środowisk wolnościowych w Stanach Zjednoczonych. Jednym z pierwszych jego śledztw była sprawa dotycząca Bohemian Grove to posiadłości należącej do Bohemian Club, która znajdująca się w hrabstwie Sonoma w północnej Kaliforni, ukryta wśród lasów. Alex Jones wraz z przyjacielem przeniknął na teren Bohemian Grove, gdzie udało im się z daleka sfilmować całą ceremonię. Część z tego nagrania można znaleźć w Internecie. Wspomniałeś, że "Jednym z najbardziej kontrowersyjnych momentów w karierze Jonesa był atak na szkołę podstawową Sandy Hook w 2012 roku" zgadza się, jednakże ostatnio ławnicy w sądzie w stanie Connecticut osadzili Alexa i jest zmuszony do zapłacenia łącznej kary 965 mln dolarów rodzinom ofiar masakry w szkole Sandy Hook w Newtown, dlatego iż teoretyzował swoje teorie.
W zamyśle chciałem przedstawić po krótce postać Alexa Jonesa i przedstawić jego działalność aby osoby które go nie znały mogły się przekonać że nie jest takim potworem jakim go malują i warto zaznajomić się z jego twórczością.
Pamiętam że kilka lat temu oglądałem i analizowałem pełnometrażowy dokument Alexa ,,Bohemian Grove" i niesamowite jest to że chcąc umieścić link do filmu w artykule nie byłem go w stanie znaleźć zwyczajnie szukając na yt.
Dopiero po przejrzeniu kilku stron www znalazłem odnośnik do pełnego filmu na yt który oglądałem. Nie jestem przyzwyczajony do pisania artykułów ale teraz będąc członkiem forum które sprawia mi przyjemność dzięki dowiadywaniu się nowych rzeczy i poznawaniu prawdy wierzę że z każdym artykułem jaki piszę staję się lepszy i następne artykuły jakie zdecyduje się napisać będą lepsze od pozostałych Smile
(02-14-2023, 08:32 PM)GreGG napisał(a): W zamyśle chciałem przedstawić po krótce postać Alexa Jonesa i przedstawić jego działalność aby osoby które go nie znały mogły się przekonać że nie jest takim potworem jakim go malują i warto zaznajomić się z jego twórczością.
Pamiętam że kilka lat temu oglądałem i analizowałem pełnometrażowy dokument Alexa ,,Bohemian Grove" i niesamowite jest to że chcąc umieścić link do filmu w artykule nie byłem go w stanie znaleźć zwyczajnie szukając na yt.
Dopiero po przejrzeniu kilku stron www znalazłem odnośnik do pełnego filmu na yt który oglądałem. Nie jestem przyzwyczajony do pisania artykułów ale teraz będąc członkiem forum które sprawia mi przyjemność dzięki dowiadywaniu się nowych rzeczy i poznawaniu prawdy wierzę że z każdym artykułem jaki piszę staję się lepszy i następne artykuły jakie zdecyduje się napisać będą lepsze od pozostałych Smile

Niegdyś na naszym kanale "Strefa44" Youtube był umieszczony ten film, niestety został usunięty przez "niezależnych weryfikatorów prawdy" (oznaczony jako propaganda) czyli jak już niegdyś przedstawiłem szajkę sponsorowaną przez dotacje Sorosa. Obecnie umieściłem film na nowym kanale Rumble.
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Skocz do:

« Starszy wątek Nowszy wątek »