02-18-2023, 02:17 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-18-2023, 02:20 PM przez Amon.)
()
Ciekawy temat i chwała ci za to. Ogólnie nie jestem w stanie streścić książek, które przerobiłem przez te wszystkie lata, na szybko mogę zdecydowanie polecić całą kolekcję jednego z lepszych pisarzy Anthony de Mello a w szczególności „Przebudzenie”, następnie książki Josepha P. Farrella dla przykładu „Wojna nuklearna sprzed 5 tysięcy lat” czy też seria książek od Jan van Helsinga typu „Rozmowy ze śmiercią”. Idąc dalej, Cremo Michael - Zakazana archeologia, Crowley Aleister - Księga Prawa, Dan Millman - Droga miłującego pokój wojownika, Księga Duchów - Allan Kardec, Rudolf Steiner - Teozofia Różokrzyżowców. Jako iż interesuję się od lat Ezoteryka/Okultyzmem przerobiłem wiele ksiąg typu Necronomicon, Tybetańska Księga Umarłych, Lemegeton itp. Które kształtują człowieka w aspektach często unikanych w zwykłych książkach, które można uzyskać w sklepach typu Empik czy też w miejscowej księgarni. Z całym przekonaniem mogę stwierdzić, że przerobiłem już większość ksiąg zakazanych przez wydawnictwa, które poruszają tematykę ezoteryczno-okultystyczną.