Uwagi, propozycję dotyczące forum

dodany przez Amon w Sprawy forum

Dział, w którym możemy opisywać sny już istnieje, z kolei Gandalf pisał o PW. Wracam do powyższego postu z napływem użytkowników otworzę kanał do rozmów na discord.
Gandalf
Forum stoi na MyBB a MyBB w standardzie ma "nie złączone" wiadomości tekstowe na priv. Myślę że powinien powstać również kanał discord, ja mam discorda i chętnie moglibyśmy tam rozmawiać. Na discord też można utworzyć kanały typu forum. Można postawić bota, który jak wykryje że na blogu strefa44.pl pojawi się nowy wpis to wszystkim da znać na serwerze automatycznie.

Maliafistria
Ja też jak najbardziej za.

Amon
Standardowo nie jest możliwe. Fajnie jakby było pole "Donejt" wtedy z donejtów można było by polepszyć forum. Znam w pewnym stopniu mybb.
Da się tu nawet stworzyć wiadomości na żywo, jak na takim discordzie czy fb. Z postami tak samo. Trzeba tu użyć trochę php, websocket.
Widziałem że w niektórych miejsach styl nie jest dokończony na PC jak i na urządzeniu mobilnym. Ja nie wytykam tego, żeby zrobić przykrość,
lecz chciałbym aby forum było dopięte na 200%. Ludzie idą tam, gdzie wszystko jest dokończone, wygląda ładnie. Ludzi po prostu przyciąga
pierwsze wrażenie. Miałbym sporo pomysłów. Na pc jest nawet błąd, że jak wyślesz posta, to się to nie odświeża. Trzeba samemu odświeżyć stronę.
Dwie rzeczy które mnie irytują, to że sesja po jakimś czasie się gasi i muszę od nowa się logować. Tak samo chat który się sam ukrywa. W edycji 
profilu niektóre napisy są nadal po angielsku. Aktualny motyw forum bardzo mi się podoba Smile
Aktualny motyw został wykonany przez Web developera, zgłoszę co nieco i zobaczymy, co da się zrobić. Jeśli znajdę więcej czasu sam się również temu przyjrzę.
(03-28-2023, 12:50 PM)Amon napisał(a): Aktualny motyw został wykonany przez Web developera, zgłoszę co nieco i zobaczymy, co da się zrobić. Jeśli znajdę więcej czasu sam się również temu przyjrzę.

W ustawieniach konta to słabo wygląda, ta kolumna po lewej:
Kod:
https://strefa44.com.pl/usercp.php

Jak dajemy komuś lajka, to nie ma czegoś takiego, że dałeś już lajka i nie możesz więcej w tym poście czy dniu. Przycisk "Daj lajka" Nie znika lub nie zmienia się. Stopka na urządzeniach mobilnych wygląda trochę nieładnie. Cytat kodu biały w ciemnym motywie też słabo, bo bije po oczach a najbardziej w godzinach nocnych.
Kolor cytatu kodu został poprawiony.
Proponowałbym również wyrzucenie starych emoji z lat 2000 MyBB tylko wgrać nowe, poszukać jakiś bez licencji, do dowolnego użytku (Żeby nie było problemów)
Skocz do:

« Starszy wątek Nowszy wątek »