„Widziałem, jak wygląda niebo”, opowiada geolog Arthur Jensen o swoim doświadczeniu bliskim śmierci
Cytat:"Kiedyś kpiłem z wierzących, postrzegając ich jako małostkowe jednostki trzymające się wiary. Jednak moja perspektywa zmieniła się po wypadku w sierpniu 1932 roku, kiedy to doświadczyłem bliskiej śmierci, która ujawniła mi życie pozagrobowe. Będąc świadkiem tego, czym może być raj, poczułem się zmuszony do podzielenia się swoim doświadczeniem po powrocie do życia. Teraz jestem obiektem drwin i krytyki, szczególnie ze strony kościoła” - wspomina geolog Arthur Jensen.
Wspomnienia Arthura Jensena o życiu pozagrobowym nie spotkały się z krytyką ze strony wszystkich. Ponieważ zainteresowanie jego historią rosło z czasem, Jensen postanowił udokumentować i opublikować relację ze swoich doświadczeń. Jego praca jest urzekająca nie tylko ze względu na doświadczenia, które opisuje, ale także ze względu na odpowiedzi, których udziela na pytania, które napotkał poza życiem. Obejmują one wgląd w strukturę świata i istnienie Stwórcy.
Cytat:„Przypomniałem sobie, że to jest mój prawdziwy dom”
Relacja z doświadczenia bliskiego śmierci Arthura Yensena została wydana w 1955 roku, zaczynając od żywego opisu jego wyjścia poza ciało:
Cytat:„Zacząłem czuć, jakbym odłączał się od mojego ciała, pomimo wcześniejszego przekonania, że jestem moim ciałem. Wydawało mi się, że całkowita separacja oznaczałaby śmierć. Nagle coś we mnie pękło i poczułem, że unoszę się z ciała przez czubek głowy”.
Arthur Jensen rozpoczął swoją wspinaczkę. Wkrótce wspiął się tak wysoko, że ziemia poniżej prawie zniknęła z pola widzenia, a nowe królestwo zaczęło się wyłaniać. Z każdą chwilą stawała się ona coraz jaśniejsza i bardziej namacalna. Arthur Jensen znalazł się na oszałamiającej łące. W oddali dostrzegł dwie wysokie góry, których szczyty pokryte były śniegiem, a ich boki porastała niewypowiedzianie wspaniała roślinność. Jensenowi wydawało się, że góry są oddalone o dziesiątki kilometrów, a mimo to mógł dostrzec każdy pojedynczy kwiat zdobiący ich zbocza.
Cytat:Arthur Jensen zauważył: „Z jakiegoś powodu mój wzrok stał się sto razy lepszy. Podczas eksploracji bliźniaczych gór usłyszałem pieśń. Za drzewami wydawali się być ludzie zaangażowani w jakąś grę”.
Wkrótce potem kilka osób z grupy podeszło do Jensena z pozdrowieniami. Wizualnie żaden z nich nie wyglądał na starszego niż dwadzieścia lub trzydzieści lat. Arthur Jensen był urzeczony ich płynnymi, bezwysiłkowymi ruchami. Nieznajomy wyjawił Jensenowi, że wkroczył do krainy umarłych. Opowiedział o niezwykłych talentach posiadanych przez jej mieszkańców. Na przykład, nigdy nie odczuwają zmęczenia i potrafią pływać w górskich jeziorach, wynurzając się całkowicie suchymi.
Cytat:„Rozglądając się dookoła, uderzyło mnie poczucie znajomości tego miejsca. Możliwe, że już tu kiedyś byłem. Wtedy doznałem objawienia. Zdałem sobie sprawę, że to był mój prawdziwy dom. W mojej ziemskiej egzystencji byłem tylko gościem. W świecie, z którego odszedłem, byłem obcym tęskniącym za domem” - Arthur Jensen opowiedział o swoich emocjach.
Będąc w domu, Jensen zdobył znaczną wiedzę i wspomnienia na temat struktury życia pozagrobowego. Zrozumiał na przykład, dlaczego to królestwo jest wieczne. Wynika to z faktu, że jego elementy nie mieszają się i nie rozpadają, jak ma to miejsce w naszej śmiertelnej egzystencji. Wszechobecna wibracja nadzorująca utrzymuje każdy element, zapewniając, że przedmioty z zaświatów nie starzeją się ani nie psują.
Pytanie Arthura Jensena o to, czy istnieje Bóg i jaki On jest
W komunikacji z zaświatami Arthur Jensen zapytał o działania, które należy podjąć w swojej ziemskiej egzystencji, aby zapewnić sobie lepsze miejsce w zaświatach. Odpowiedź brzmiała:
Cytat:„Po zakończeniu ziemskiego życia dusze są kategoryzowane według ich wibracji - wysokich lub niskich. Wysokie wibracje sugerują, że dana osoba zaangażowała się w liczne dobre uczynki, była altruistyczna i duchowo zaawansowana. I odwrotnie, niskie wibracje sugerują życie skupione wyłącznie na spełnianiu osobistych pragnień. Zgodnie z tą kategoryzacją dusze będą przebywać na odpowiednich płaszczyznach, przy czym te niższe są określane jako „piekło” na Ziemi”.
Arthur Jensen zapytał swoich nowych znajomych o naturę niższych planów, królestwa, w którym dominuje zimno. Zimno to stan materii charakteryzujący się brakiem ruchu molekularnego. Podobnie mówi się, że niższe plany są zamieszkane przez dusze rezonujące z powolnymi wibracjami, takimi jak nienawiść i chciwość.
Cytat:„Arthur Jensen opowiedział historię nieznajomego, który twierdził, że zapuścił się w zaświaty. Opisał to miejsce jako ciemne, zimne i przerażające, zamieszkane przez dusze trzymające się swoich ziemskich pragnień, ale niezdolne do ich spełnienia. Dusze te, jak powiedział, pilnie potrzebują pomocy, ponieważ same nie mogą sobie pomóc”.
Jensen zadał mieszkańcom zaświatów kolejne pytanie o naturę Boga. Jednak nikt nie mógł odpowiedzieć, ponieważ Go nie widział. Nowi przyjaciele Jensena wspomnieli o odczuwaniu jedynie potężnej wibracji, która ich zdaniem była częścią Boga. Wibracja ta, jak twierdzili, rządzi całym wszechświatem i zapewnia jego porządek. Arthur Jensen zrozumiał, że zrozumienie Boga wymaga bycia tak ogromnym jak On. Niektórzy wierzą w Boga, podczas gdy inni nie. Jednak w trudnych chwilach często modlimy się tak, jakby On istniał.
W dialogu z mieszkańcami zaświatów myśli Arthura Jensena stały się bardziej klarowne. Przyznał, że wszystko w życiu ma swój cel, przypomnienie, które tam otrzymał. Kiedy jeden z rozmówców powiedział mu, że musi wrócić do swojej ziemskiej egzystencji, Jensen był oburzony. Błagał o pozwolenie na pozostanie.
Cytat:„Niemniej jednak moje protesty nie miały wpływu na podjętą decyzję. Ostatnie słowa od moich rozmówców były takie, że na Ziemi czekały na mnie ważne zadania. Jeden z nich wspomniał o okresie ogromnego zamieszania, w którym wielu będzie potrzebowało mojego przewodnictwa. Zapewnili mnie, że gdy moje ziemskie obowiązki zostaną wypełnione, będę mógł powrócić do tego wspaniałego królestwa i tam pozostać. Wkrótce potem obudziłem się w swoim ciele” - tak Arthur Jensen opisał zakończenie swojej pozagrobowej odysei.
Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl